Саник

Здраво! Kако може да ви помогнеме?

архитектураИдеи и совети како да се заштите од летните температури во вашиот дом

јули 2, 2021
https://sanik.com.mk/wp-content/uploads/2021/07/2deab0124d41e77d073259b89ced8b59.jpg

За многумина од нас летото е најубавиот период од годината. Тогаш најчесто одиме на годишни патувања, на убави туристички места и прекрасни плажи. Но што да направиме во периодот кога сме дома и кога градските температури се високи и па дури и опасни за нашето здравје. Сме слушнале за советите да не го напуштате домот во најжешките денови, да пиете доволно течности и да се грижите за вашето здравје? Одлично, но дали знаете како да го разладите вашиот дом? За жал, доаѓањето на летните денови значи и пристигнување на поголеми сметки за електрична енергија поради употреба на уреди за ладење. Со овие совети за попријатен дом, ќе ви помогнеме  да научите да ги контролирате и температурата и потрошувачката на електрична енергија во текот на летните месеци и ќе ве запознаеме со долгорочните придобивки со купување на нов дом во некој од објектите Саник.

Затворете ги завесите и ролетните. Држете ги завесите и ролетните затворени во текот на денот за да ги блокирате сончевите зраци. Наутро, штом зраците на сончевата светлина влезат во вашиот дом, затворете ги сите прозорци, како и сите врати и прозорци во куќата во најжешкиот дел од денот. Оставете додека не падне ноќта и воздухот е доволно ладен за да ги отворите прозорците ноќе.Отворете ги прозорците ноќе. Чувајте ги прозорците отворени така што надворешниот воздух може да влезе во собата ноќе. Отворете ги сите врати помеѓу просториите во куќата  Ако ја оставите вратата затворена, дневната топлина ќе биде заробена и целата куќа нема да може брзо да се олади ноќе.Правилно користење на клима уредот.Користењето поларна програма на вашиот клима уред може да се покаже како најдобар начин да се победи топлината, но исто така ќе ви донесе повисоки сметки за електрична енергија.Општо земено, ќе добиете подобра ефикасност на вашиот клима уред ако имате за цел максимална разлика во температурата (температурна разлика во и надвор од домот) од околу 8 °С. Значи, на ден кога е 32 °C, поставете го климатизерот на максимум 24 °C.Во жешките денови, повеќето луѓе сепак ќе сакаат поладна температура, но за максимална енергетска ефикасност, обидете се да не ја надминувате препорачаната разлика од 8  C бидејќи ладилникот со секој степен додава околу 10% на трошоците за работа на вашиот клима уред.Вашиот клима уред ќе биде поефикасен и ќе трае подолго ако обрнете малку внимание и грижа на тоа, како што е чистење на филтерот и покривање на надворешниот мотор.
Голи подови, за време на топлите месеци, исфрлете ги теписи, особено ако се крзнени.
Исклучете сè од струја. Кога не сте дома, се препорачува да исклучите што повеќе електрични апарати. Кога сте дома, во најжешкиот дел од денот, користете ги само оние апарати што навистина ви се потребни. На пример, користете машина за перење рано наутро или доцна навечер.
Повеќе природни цвеќиња. Природните цвеќиња даваат многу придобивки меѓу нив и во разладување на просторијата во која престојувате, тие се многу важни затоа што произведуваат кислород, ги отстранува непријатните мириси, па затоа и воздухот ќе биде почист.

Една од најважните инвестициски одлуки во животот претставува изборот на идниот дом. Професионалните архитектонски решенија кој овозможуваат беспрекорна функционалност на станбените единици, како и високо квалитетните материјали при изградба ги прават станбените единици на Саник најмудар избор за идната инвестициска одлука. Со избор на нов дом во објектите на Саник купувачите добиваат дом во енергетски ефикасните објекти од А стандард за енергетска ефикасност. Тоа значи дека сопствениците на Саник домови имаат пониски сметки за греење и ладење во текот на целата година, поголема заштеда, како и пријатна и здрава средина за живеење.

Сето ова го постигнуваме со помош на внимателно испланираниот систем за градба, во кој спаѓаат само првокласни материјали, од реномирани производители и високо ефикасните топлински пумпи. Тие овозможуваат сигурна заштеда на енергија за греење и ладење, но и можност сами да ја контролирате идеалната температура во текот на годината. Топлинските пумпи вклучуваат уреди кои спаѓаат во енергетските класи А+ и А++, со што се овозможува максимално намалување на потрошувачката на електрична енергија во вашиот дом.

Со избор на нов дом во Саник носите правилна инвестиција за вас и вашите најмили. Одберете нов дом на некоја од нашите локации, применувајте ги гореспоменатите совети и безгрижно уживајте во летото.

 

Ваш Саник,

ЗА НАС
Саник е компанија која нуди поинаква визија при создавањето и изборот на вашиот нов дом.Со своето 14 годишно искуство до денес постојано го подобруваме својот квалитет преку примена на најсовремени алатки и следење на светските трендови за урбано живеење...
САНИК НА СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

Subscribe

Stay up to date

| 076 458 081