Саник

Здраво! Kако може да ви помогнеме?

архитектураСаник препорачува – трендови на уредување во 2022

февруари 10, 2022
https://sanik.com.mk/wp-content/uploads/2022/02/Park20Modern2C20Hyde20Park20-20Fenton20Whelan20Image20Credit_20Fenton20Whelan20-20ParkModern2CApartmentLivingroom3.jpg

Новата година носи и нови идеи за промена на просторот во кој живееме. По изминатите две години во кои главно времето го минувавме дома кај голем дел од нас се јави потреба од промена барем на деталите во просторот Кога зборуваме за ентериери, годината пред нас ќе биде многу возбудлива. Трендовите кои ќе владеат во нашите домови се одлична инспирација за размислување, без разлика дали станува збор за редефинирање на целиот простор со трендовски нијанси на бои и инвестирање во софите за оваа сезона или едноставно надградба на постоечки мебел со најнов изглед. Доколку се решите за нов стан од Саник годинава бидете подготвени за урбан дом во прекрасно опкружување.

Новите трендови нудат по нешто за секого. Можете да изберете мирен, релаксирачки изглед кој вклучува земјени бои и различни растенија или да бидете креативни со максималистичка атмосфера, од шарени килими до трендовски мебел. Кој тренд и да го изберете, не можете да погрешите бидејќи се работи за самоизразување и максимално искористување на просторот за да создадете своја сопствена верзија на среќен дом.

Во последните две години, поради пандемијата, нашите животи значително се променија, а со тоа се променија и нашите домови, особено дневните соби, кои наеднаш мораа да станат домашни канцеларии, училиште, простор за вежбање, но и за забава. Како резултат на тоа, воспоставен е нов тренд на зонирање како постојан начин да се осигураме дека нашите дневни соби совршено се вклопуваат во нашите повеќекратни животни стилови. Употребата на обмислено зонирање им овозможува на сопствениците да го поделат просторот за работа, одмор и игра. Методите како што се непостојаните прегради на просторијата, добро поставените теписи и уредувањето на мебелот може да помогнат да се обезбеди раздвојување без целосно да се затвори просторот.

Трендот Japandi ја проширува својата доминација во новата година. Japandi е тренд кој ги комбинира истокот и западот со релаксирачки, минималистички декор, неутрална палета и природни материјали. Еден аспект од внатрешноста на Japandi е повторното поврзување со природата. Внесете го во трпезаријата со дабова трпезариска маса, ленено покривка за маса, глинени садови и дрвен прибор за јадење. Зеленилото ќе го заокружи просторот.

Внесување на надворешноста во домот ќе биде хит. Растенијата на совршен начин ќе му дадат живот и свежина на просторот, а дополнително зеленилото околу ќе го намали нивото на стрес во секојдневието.

Повеќе од кога било, луѓето размислуваат за осветлувањето во нивиот дом. Продажбата на свеќници се зголеми за повеќе од 40%. Постои голема побарувачка за опции за осветлување што се прицврстуваат на ѕидови, па дури и на кревети. Оддалечувајќи се од чисто функционалниот дизајн, клиентите сè повеќе се одлучуваат за светилки кои делуваат како елегантни предмети дури и кога се исклучени.

Трендот на усогласување на боите е одличен начин да направите сè во вашиот дом поелегантно. Земете ги на пример радијаторите, неопходен предмет, но често не оној што го сметаме за дел од декорацијата. Овој тренд што се појавува покажува дека радијаторите стануваат се посеопфатни во декорот, усогласувајќи се со бојата на ѕидот.

Веројатно сте размислувале за винилен под за вашата кујна или трпезарија, но можеби не и за подот во дневната соба? Време е да се преиспитаме бидејќи овој материјал кој е лесен за одржување повторно станува популарен.

Земјените неутрални тонови продолжуваат да го истакнуваат трендот на бои за дневните соби во 2022 година. Природните текстури како ратан и плетената јута, плус земјените пигменти како теракота и песокот ќе бидат популарни бидејќи нашата цел е да создадеме природни средини каде што навистина ќе можеме да се разделиме од нашето бурно секојдневие.

Нашиот тим составен од професионални и искусни архитекти при осмислувањето на објектите секогаш е инспириран и ги става во фокус желбите и потребите на купувачите. Тие со својата иновативност и дизајн ве приближуваат кон светските модерни и функционални домови. Следете ја нашата компанија, погледнете ги тековните понуди и идните проекти на станбени единици и инвестирајте во трајни вредности за вашите идни генерации.

ЗА НАС
Саник е компанија која нуди поинаква визија при создавањето и изборот на вашиот нов дом.Со своето 14 годишно искуство до денес постојано го подобруваме својот квалитет преку примена на најсовремени алатки и следење на светските трендови за урбано живеење...
САНИК НА СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

Subscribe

Stay up to date

| 076 458 081